R.M, Drumul Național R1, (Chișinău - Ungheni) km 49

PDG Fruct Eco Energy

Investim în energia regenerabilă

Anul 2018 a venit cu noi provocări pentru echipa PDG Fruct.

Pentru că ne pasă de mediul înconjurător și de responsabilitatea pe care o poartă fiecare din noi, față de generațiile viitoare, am decis să ne extindem sfera de activitate, investind în dezvoltarea producerii de energie regenerabilă. O energie a viitorului și a posibilităților nelimitate.

În Republica Moldova, tehnologiile tradiționale de producere a energiei sunt învechite, neperformante și necesită costuri uriașe pentru modernizare. De aceea, am hotărît să reducem dependența de sursele tradiționale de energie, prin instalare unei Turbine Eoliene, tip Nordex N62, cu o putere de 1300 kW.

Avantajele energiei eoliene:

  • Emisie zero de substanțe poluante și gaze cu efect de seră, datorită faptului că nu se ard combustibili.
  • Nu se produc niciun fel de deșeuri.
  • Costurile de producere a energiei eoliene mult mai mici, decât pentru importul energiei electrice produse din surse tradiționale, de la producătorii străini.

Instalația eoliană este amplasată în zona de Centru a Republicii Moldova (prima turbină din regiune), în apropierea bazei de producere a PDG Fruct, or. Călărași, extravilanul satului Nișcani.

Am depus eforturi considerabile pentru ca să vedem visul nostru realizat. Și începând cu luna aprilie, 2018, Turbina Eoliană a început să funcționeze și să producă primii kW de energie electrică.

Energia regenerabila, extinderea parcului fotovoltaic de 200kW
Energia regenerabila, extinderea parcului fotovoltaic de 200kW
Energia regenerabila, extinderea parcului fotovoltaic de 200kW