R.M, Drumul Național R1, (Chișinău - Ungheni) km 49

PDG Fruct Noutăți

Creștem fructe și asigurăm calitatea păstrării lor îndelungate,
pentru a ajunge pe masa dumneavoastră, proaspete, în orice anotimp.

Parc eolian de 4500 kW

Energia regenerabilă devine un vector principal de dezvoltare al companiei noastre. În anul 2021 PDG Fruct a realizat construcția unui parc eolian, format din 3 turbine, cu o capacitate totală de 4500 kW.

Energia regenerabila, extinderea parcului fotovoltaic de 200kW

Anul 2021 a venit cu noi realizări: extinderea parcului fotovoltaic, prin montarea a înca 100 kW de panouri solare. Datorită centralei fotovoltaice de 200kW am asigurat independența energetică a depozitului frigorific de cca 1000 tone. Astfel, energia consumată provine din [...]

Livada Moldovei susține antreprenorii ingenioși

Dumitru Plămădeală de la Călărași cultivă mere. prune și căpșuni. Pentru a răci producția după cules și a o vinde la un preț convenabil, a construit un depozit frigorific. Cheltuielile de întreținere erau însă prea mari, de aceea a decis sa treacă la energia alternativă.

Energia regenerabilă – centrală fotovoltaică On Grid 100KW

Panourile fotovoltaice, cu o capacitate de 100 kW urmează a fi montate la depozitul frigorific al companiei noastre, în luna februarie.

Dezvoltarea relațiilor comerciale cu UE

În data de 19 noiembrie 2019, reprezentanții companiei PDG Fruct, alături de alți producători moldoveni au plecat într-o vizită de studiu în Polonia, în orașul Varșovia.

Dezvoltarea continua a sectorului agricol

În data de 29 mai 2019, în colaborare cu partenerii nostri APM/USAID am organizat un seminar, în incinta depozitului întreprinderii, cu tematica Recoltarea și post-recolta

Tehnoligii moderne de post-recoltare a fructelor

În acest an am reușit să procurăm o linie de sortare, ambalare și etichetare a fructelor. Cu ajutorul acestui echipament am obținut eficientizarea proceselor de producere.

Extinderea livezilor de prun

Am hotărît să plantăm pomi de două soiuri: Stanley și Pitestean.

Investim în energia regenerabilă

Instalația eoliană este amplasată în zona de Centru a Republicii Moldova (prima turbină din regiune), în apropierea bazei de producere a PDG Fruct, or. Călărași, extravilanul satului Nișcani.

Am obținut Certificare ISO

Suntem certificați ISO 9001:2015, ISO 22000:2005 și FSSC 22000.